Descriere
Ulei esențial de Portocală Amară – Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil
Uleiul esențial de portocală amară este obținut prin presare din coaja fructului de Citrus aurantium amara, o specie de portocal cu arome intense și proprietăți cosmetice valoroase. Uleiul esential rezultat se prezinta ca un lichid clar, de culoare galben pal spre portocaliu, are un parfum proaspăt, citric, cu nuanțe ușor erbacee.
INCI: CITRUS AURANTIUM AMARA PEEL OIL
Compoziție principală: Limonen (~90–95%), Linalool, β-Myrcen, α-Pinen, Citral
Beneficii cosmetice:
- Tonic și astringent pentru pielea mixtă sau grasă
- Antioxidant natural – protejează împotriva radicalilor liberi
- Decongestionant – susține drenajul limfatic și este util în formule anti-celulitice
- Diluat corespunzator in ulei vegetal se foloseste in masalul tonifiant sau anti-celulitic
- Ingredient versatil în aromaterapie – oferă prospețime, calm și echilibru emoțional si combate oboseala.
Recomandat pentru:
- Creme și seruri pentru ten mixt sau gras
- Uleiuri de masaj și loțiuni cu efect tonic
- Produse pentru baie (geluri de duș, săpunuri)
- Parfumuri, odorizante și difuzoare de aromă
100% pur, fără solvenți sau aditivi
Proveniență naturală, compatibil cu formule vegane
Dozaj uzual: 0,5–2% în produse cosmetice
Date tehnice:
- INCI: Citrus Aurantium Amara Peel Oil
- CAS: 8016-38-4 / 68916-04-1
- EINECS: 283-922-4
- Metodă de extracție: presare la rece
- Origine: vegetală, naturală
Date de siguranta
⚠️ Atenționări:
Acest ulei esențial conține în mod natural compuși incluși în lista substanțelor parfumante cu potențial alergenic prevăzută în Anexa III la Regulamentul (CE) nr. 1223/2009, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul (UE) 2023/1545:
Citrus Aurantium Peel Oil, Limonene, Pinene, Linalool, Linalyl Acetate, Terpineol, Geranyl Acetate, Terpinolene
Uz extern. Destinat utilizării în aromaterapie și în formularea produselor cosmetice.
Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii si mucoasele!
Fiind un ulei esential cu potential fotosensibilizant, NU este recomandata expunerea la soare dupa aplicarea produselor in care acesta este incorporat.
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-o baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.
Referințe bibliografice:
Bakkali et al. (2008), Food and Chemical Toxicology Biological effects of essential oils – A review
Fisher & Phillips (2008), Trends in Food Science & Technology Potential antimicrobial uses of essential oils in food: is citrus the answer?
González-Mas et al. (2011), Studies in Natural Products Chemistry Volatile Compounds in Citrus Essential Oils: A Comprehensive Review


Recenzii
Nu există recenzii până acum.