Descriere
INCI: Stearic Acid
Acid stearic de origine vegetala, produs din ulei de palmier si samburi de palmier, din culturi nemodificate genetic
Punct de topire: 69,6ºC
Acidul stearic este un acid gras saturat prezent in mod natural in diferite proportii in compozitia unturilor (in general intre 28%-45%) si uleiurilor vegetale (in general max.5%).
Proprietati si indicatii:
- co – emulsifiant: participa la emulsificare si imbunatatateste stabilitatea emulsiilor
- efect emolient: inmoaie si netezeste pielea
- nutritiv
- efect de protectie (filmogen): datorita structurii sale formeaza un film protector la suprafata pielii, ceea ce impiedica deshidratarea acesteia
- surfactant natural
Utilizare:
Se topeste impreuna cu celelalte uleiuri/unturi vegetale sau ceruri si se incorporeaza in faza uleioasa a emulsiilor.
Precautii de utilizare:
- a se evita inhalarea
- a se evita contactul cu ochii
- a nu se lasa la indemana copiilor
Recenzii
Nu există recenzii până acum.