Descriere
Lanolina se foloseste in produsele cosmetice ca ingredient emolient, ocluziv si pentru refacerea barierei naturale a pielii.
Este o substanta grasa si ceroasa obtinuta din lana oilor. Este de fapt grasimea produsa de glandele sebacee ale oilor si are rolul de a le proteja de umezeala si frig, formand pe lana un strat de grasime ce o face impermeabila. Astfel, apa se scurge de pe lana oilor fara a le uda.
Pentru a putea fi utilizata in produse cosmetice si farmaceutice, lanolina este supusa unui minutios proces de filtrare pentru a elimina impuritatile prezente in mod natural in lana oilor.
Lanolina se utilizeaza de cca 100 ani ca ingredient cosmetic, dupa ce, timp de milenii, a fost folosita pentru prepararea de pomezi si alifii cu rol emolient si de protectie a pielii la frig, umezeala sau vant.
INCI: Lanolin
Lanolina anhidra pura, grad cosmetic.
Date tehnice:
Aspect: substanta grasa de culoare galbena, asemanatoare mierii solide. Devine galben translucid cand de topeste.
Miros: slab, caracteristic lanii de oaie
Punct de topire: 38,0° C- 44,0° C
Indice de aciditate: 0,52 mgKOH/g
Indice de saponificare: 99,2 mgKOH/g
Indice de peroxid: 5,98 meqO2/Kg


Recenzii
Nu există recenzii până acum.