Descriere
ULEI de COCOS virgin, din producție certificată organică, obținut prin presare la rece din pulpa uscată a nucii de cocos și apoi filtrat, fără a fi supus vreunui tratament ulterior.
Păstrează neafectat întregul conținut bogat de constituenți activi și mirosul său puternic și inconfundabil de nucă de cocos. Popular, mai este cunoscut și sub denumirea de unt de cocos, datorită faptului că la temperaturi mai mici de 24°C devine solid, având aspectul unui unt.
INCI: Cocos Nucifera Oil
* virgin, obținut prin presare la rece, nerafinat, din producție certificată organică
Ingredient cosmetic & food grade.
Punct de topire: 24-26°C
Compozitia de acizi grasi conform fisei de specificatii a produsului:
Caproic acid (C 6:0) <1,2%
Caprylic acid (C 8:0) 3%-15%
Capric acid (C 10:0) 3%-15%
Lauric acid (C 12:0) 41%-56%
Myristic acid (C 14:0) 13%-23%
Propietatile si indicatiile ULEIULUI de COCOS:
Datorita continutului ridicat de acizi grasi saturati, este un ulei rezistent in timp la procesul de oxidare (rancezire) si atunci cand este utilizat in producerea sapunului genereaza un sapun tare dar usor solubil in apa. Totodata este uleiul datorita caruia sapunul face spuma abundenta chiar si in apa marii. Uleiul de cocos a schimbat productia de sapun mult mai mult decat oricare alt ulei vegetal. Utilizarea lui a dus la aparitia unor sapunuri de inalta calitate. Chiar si companiile care produc sapun din grasimi animale folosesc un anumit procent de ulei de cocos datorita calitatilor sale de spumare si de hidratare a pielii. Fara acest ulei orice formula de sapun este incompleta.
Protejeaza si hraneste zonele cele mai uscate si mai sensibile ale pielii. Datorita continutului mare in acid lauric (peste 48%), acid gras recunoscut pentru efectele sale bactericide si cicatrizante, este ideal pentru a fi inclus in produse de ingrijire a buzelor crapate sau a crapaturilor pielii de orice fel (calcaie, genunchi).
Ingredient excelent pentru ingrijirea parului uscat si despicat caruia ii reda vigoarea si stralucirea.
Calmant al pielii in cazul expunerii la soare, diminueaza senzatia de usturime si roseata ce pot aparea dupa plaja. De asemenea acest ulei are calitati hidratante, intrucat intra usor in piele si impiedica deshidratarea.
Utilizarile ULEIULUI de COCOS:
Ingredient excelent pentru ingrijirea parului uscat si despicat caruia ii reda vigoarea si stralucirea. Ca masca capilara: se aplica o cantitate mica pe pielea capului si pe lungimea firului de par si mentinuta cateva ore. Parul se acopera cu folie alimentara intrucat prin incalzire uleiul va patrunde mai usor in piele si in firul de par.
In producerea sapunului intre 15% – 30% din cantitatea de ulei din formula.
Ca ulei de masaj, singur sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale sau esentiale
In balsamuri de buze, balsamuri hranitoare pentru maini si corp, in produse de ingrijire dupa expunerea la soare
Uleiul de cocos fiind solid sub 24º C recomandam introducerea recipientului in apa calda (nu pe foc) pentru a se lichefia




Recenzii
Nu există recenzii până acum.