INGREDIENTE COSMETICE by Sanflora
  • Acasă
  • Magazin
    • Produse dermatocosmetice
      • Ape florale (hidrolate)
      • Argile cosmetice și alte minerale
      • Creme balsam și unturi de corp
      • Deodorant Piatra de alaun
      • Pigmenți cosmetici minerali perlați
      • Uleiuri și unturi vegetale pure
    • Săpunuri naturale, geluri de dus și șampoane solide
      • Săpunuri solide
      • Săpunuri lichide
      • Geluri de duș
      • Șampoane solide
    • Uleiuri esențiale și ape florale (hidrolate)
      • Uleiuri esențiale
      • Ape florale (hidrolate)
      • Solubilizanți
      • Cristale / granule de mentol
    • Uleiuri și unturi vegetale
      • Uleiuri vegetale pure
      • Unturi vegetale pure
      • Extracte liposolubile (ulei extract)
    • Ingrediente cosmetice
      • Active cosmetice
      • Conservanți cosmetici și antioxidanți
      • Argile cosmetice și alte minerale
      • Coloranți naturali și pulberi vegetale
      • Emulsifianți și factori de consistență
      • Esteri, derivați lipidici (cu rol emolient/ stabilizator/ texturant)
      • Extracte CO2
      • Extracte naturale
      • Filtre solare minerale
      • Pigmenți cosmetici minerali
      • Pigmenți cosmetici minerali perlați
      • Solubilizanți
      • Tenside, surfactanti, detergenti
      • Vitamine cosmetice
    • Ambalaje și recipiente cosmetice/ Ustensile diverse
      • Doze
      • Flacoane
      • Atomizoare / Pulverizatoare / Pompițe
      • Tub stick pentru balsam de buze
      • Ustensile diverse
    • Casă și grădină
    • Produse NOI
    • Pachete cadou
  • Rețete cosmetice
  • Blog
  • Contact
  • Contul meu
  • Click to open the search input field Click to open the search input field Cautare
  • Menu Menu
  • Shopping Cart Shopping Cart
    0Shopping Cart
UNT de SHEA (Karité) nerafinat, din producție certificată organică

UNT de SHEA (Karité) nerafinat, din producție certificată organică

33,00 lei – 98,80 leiInterval de prețuri: 33,00 lei până la 98,80 lei

Vă rugăm să selectați cantitatea dorită pentru afișarea prețului aferent.
  • 250 g (275 ml)
  • 1 kg (1100 ml)
Anulează
Număr de produse:
SKU: Nu se aplică Categorii: Corp, Mama și copilul, Păr, Uleiuri și unturi vegetale, Unturi vegetale pure, Produse NOI
  • Descriere
  • Recenzii (0)

Descriere

Unt de shea nerafinat, din producție certificată organică, obținut în cooperativele de femei din Ghana, din miezul nucilor de shea culese din arborii de shea ce cresc spontan în această zonă a Africii de Vest.

Untul de shea astfel obținut își păstrează conținutul de acizi grași și constituenți activi, precum și culoarea și mirosul specific. Are o textură total diferită de cea a untului de shea rafinat; este mai moale, se întinde mult mai ușor și, chiar dacă este folosit în cantitate mai mare odată, nu devine uleios, ci își păstrează textura cremoasă.

Deși pătrunde surprinzător de repede în piele, este un filmogen de excepție: creează la nivelul pielii o barieră de protecție ce păstrează pielea hidratată și fină, redându-i suplețea și elasticitatea, fără a lăsa o peliculă grasă sau uleioasă.

INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*

* unt de shea nerafinat, din producție certificată organică, obținut în cooperativele de femei din Ghana, din miezul nucilor de shea culese din arborii de shea ce cresc spontan în această zonă a Africii de Vest.

Culoare: gălbuie
Miros: specific

Este ambalat în pungi speciale resigilabile și se prezintă sub formă de bulgărași de unt de shea.

 

Untul de Shea (Karité) este un ingredient prețios utilizat în produsele cosmetice naturale. Calitățile sale speciale îl fac deosebit de căutat atât în zonele de proveniență (Africa Centrală și de Vest), cât și în cele mai pretențioase saloane de înfrumusețare din întreaga lume. În Africa, ținutul lui de proveniență, este utilizat în mod tradițional pentru proprietățile sale de hidratare, de protecție și condiționare a pielii și a părului afectate sau deteriorate de soare, vânt și alți factori externi.

Untul de shea este produs de arborele de Karité, un arbore ce crește în mod spontan în savana africană, având o durată de viață de până la 3 secole. Începe să producă fructe după 15 ani, ajunge la maturitate în jurul vârstei de 25–30 de ani, iar perioada de maximă productivitate este între 50–100 de ani, ceea ce constituie principalul inconvenient în cultivarea sa.

Nuci de shea

Compoziția untului de shea cuprinde cinci principali acizi grași: palmitic, stearic, oleic, linoleic și arahidic. Dintre aceștia, predominanți sunt acidul stearic și acidul oleic. Proporția relativă dintre acești doi acizi grași conferă consistența untului de shea. Conținutul ridicat de acid stearic dă o consistență mai solidă, în timp ce procentul de acid oleic determină cât de moale este untul de shea, în funcție de variațiile de temperatură.

Proprietățile untului de shea

UNTUL de SHEA este folosit pentru a proteja pielea și părul de factorii externi, de soare și de radiațiile UV, precum și pentru a elimina iritațiile superficiale ale pielii. În medicina tradițională a diferitelor culturi din Africa este folosit împotriva dermatitei, dermatozelor și eczemelor.

Aceste calități se datorează compoziției sale particulare, formată din:

  • acizi grași (dintre care predomină acidul oleic, stearic și linoleic), cărora untul de shea le datorează proprietățile sale speciale: acelea de a păstra hidratarea pielii, formând la suprafața acesteia un film protector, de a catifela și a menține elasticitatea pielii, diminuând inflamațiile și iritațiile
  • un procent semnificativ (între 4% și 9%) de compuși nesaponificabili. Aceștia sunt compuși ai grăsimilor și uleiurilor care, în contact cu hidroxidul de sodiu, nu își schimbă compoziția (nu formează săpun) și își păstrează proprietățile nutritive și de hidratare. În cazul untului de shea, acestea constau în:
  • fitosteroli, dintre care cel mai important este acidul cinamic, care acționează ca factor de protecție UV natural și face ca untul de shea să reducă iritațiile și roșeața pielii cauzate de expunerea la soare
  • polifenoli, dintre care cei mai importanți sunt tocoferolii (vitamina E naturală), care au acțiune antiinflamatoare și calmantă asupra pielii, ajută la menținerea elasticității acesteia și acționează ca antioxidanți naturali pentru piele; în același timp, protejează untul în sine de oxidare (râncezire)
  • alantoina, deși prezentă în cantități mici, această componentă îl face să protejeze pielea de factorii externi și să contribuie la regenerarea pielii și cicatrizarea rănilor

Beneficiile untului de shea nerafinat pentru piele

  • Hidratare profundă și de durată
    Untul de shea organic pătrunde în profunzimea pielii, menținând hidratarea naturală și prevenind uscarea excesivă.
  • Regenerare și protecție
    Stimulează refacerea pielii afectate de iritații, crăpături, eczeme, dermatite, expunere la soare sau frig.
  • Proprietăți anti-aging
    Datorită antioxidanților naturali, untul de shea nerafinat ajută la reducerea ridurilor fine, menținerea elasticității pielii, prevenirea îmbătrânirii premature.
  • Potrivit pentru pielea sensibilă
    Este ideal pentru piele atopică, piele alergică sau reactivă.

Beneficiile untului de shea nerafinat pentru păr

  • Hrănește firul de păr uscat și deteriorat
  • Redă strălucirea naturală
  • Previne despicarea vârfurilor
  • Calmează scalpul uscat sau iritat
  • Ideal pentru păr creț, ondulat sau afro

Poate fi folosit ca mască de păr, tratament leave-in sau balsam natural.

Utilizări în DIY și cosmetice naturale ale untului de shea nerafinat, certificat organic

Untul de shea nerafinat este un ingredient de bază în:

  • săpunuri artizanale
  • unt de corp, creme și loțiuni naturale
  • maști de păr
  • deodorante naturale
  • produse handmade bio

Untul de shea nerafinat, certificat organic este un produs esențial pentru îngrijirea naturală a pielii și părului. Datorită compoziției sale bogate și a procesării minime, acesta oferă beneficii superioare față de variantele rafinate, fiind alegerea ideală pentru cei care caută produse curate, eficiente și sustenabile.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

info contact

info@sanflora.ro

Pentru urgențe:

0742.218.238 / 0724.013.814

(luni-vineri 09:30-18:00)

urmăriți-ne și pe facebook

Sanflora îngrijire naturală

INFO LIVRARE ȘI PLATĂ

Livrare prin curier

  • în București: 14 lei, gratuit pentru comenzi peste 280 lei
  • în restul țării: 19.8 lei, gratuit pentru comenzi peste 360 lei

Plata cu cardul, ramburs (tarif aferent serviciului de ramburs: 5 lei) sau prin transfer bancar.

LINK-URI UTILE

  • Termeni si condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Livrare şi plată
  • Politica de cookie-uri
  • Retrageți-vă din contract aici (Retur produse)
  • ANPC
2026 © Dibra Connections SRL
  • Termeni si condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Livrare şi plată
  • Politica de cookie-uri
  • Retrageți-vă din contract aici (Retur produse)
  • ANPC
Scroll to top Scroll to top Scroll to top